O nama

Baletni studio Jastrebarsko djeluje neprekidno od 1999., prvo u sklopu Centra za kulturu Jastrebarsko, a od 2011. nastavlja samostalno kao udruga.

Prvenstveno njeguje klasični plesni izraz (klasični balet, karakterni i povijesni plesovi), ali i suvremeni ples, mjuzikl, etno te druge plesne izraze. Osnivačica i umjetnička voditeljica studija od njegovih početaka je Svetlana Lukić, baletna  pedagoginja i koreografkinja te nekadašnja baletna solistica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Baletni studio Jastrebarsko danas broji oko 80 polaznica, podijeljenih u sedam grupa u dobi od 5 do 20 godina.

Osim održavanja tradicionalnih koncerata "Gradu na dar" u suradnji s Glazbenom školom Jastrebarsko, Školom za klasični balet Zagreb te plesačima HNK-a Zagreb, Jaskanske balerine gostovale su u Samoboru, Varaždinu, Požegi (Plesokaz), Puli, Rijeci, Opatiji, Splitu, Poreču, Karlovcu, Zadru, Osijeku, Zaprešiću,Velikoj Gorici, Pazinu, te diljem Hrvatske.

Nastupale su u predstavama Gradskog kazališta Jastrebarsko ("Doktor Dolittle", "Petar Pan", "Knjiga o džungli"), a 2006. sudjelovale su na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku.

Članice Baletnog studija Jastrebarsko uspješno nastupaju  na TREPS festivalima u Zagrebu te Danima Silvije Hercigonje, a u Italiji (Lignano, Sabbiadoro) su 2011. sudjelovale na 29. natjecanju "Internazionale di danca - Friuli Venezia Giulia". Također sudjelovale su na Dance Fest 2017. u Novom Sadu, Srbija.

Baletni studio Jastrebarsko se s velikim uspjehom predstavio na državnim natjecanjima ESDU Croatia Open 2009., 2010., 2012., 2013., 2014., 2015., 2016. i 2017. godine što mu je svake godine omogućilo i plasman na svjetsko prvenstvo ESDU World Dance Masters u Poreču te osvajanje vrhunskih nagrada.

U povijesti Baletnog studija Jastrebarsko jedna od najuspješnijih je bila 2012. godina. Te godine je na svjetskom natjecanju ESDU World Dance Masters u kategoriji balet osvojeno prvo i drugo mjesto, u suvremenom plesu drugo mjesto te u kategoriji mjuzikl treće mjesto, na što smo veoma ponosni. Značajna je bila i 2015. godina, kada smo s dječjom predstavom “Orašar” u Zagrebačkoj županiji ocijenjeni od stručne kritike kao najbolja predstava. To nam je omogućilo odlazak na državno natjecanje u Pazinu, gdje smo dobili posebne pohvale za doprinos baletne umjetnosti u kazališnom  amaterizmu. 2016.godine naša baletna predstava “Čarobni dječji kutak” na smotri kazališnih amatera županije, ponovno  je ocijenjena od žirija kao najbolja predstava, te ponovno odlazimo na državno takmičenje u Pazin, na što smo veoma ponosni. 2016. godine smo nastupili s predstavom “Baletni Karusel” i dobili odlične stručne kritike za rad našeg studija.

Za doprinos razvoju kulture i plesa u Jastrebarskom i okolici voditeljici Baletnog studija Jastrebarsko, Svetlani Lukić 2008. uručena je plaketa Grada Jastrebarskog. 2016. godine Svetlana Lukić dobila je zahvalu za djelovanje na kulturnoj i društvenoj promociji Zagrebačke županije. Baletni studio Jastrebarsko član je ESDU-a (European Show Dance Union), Hrvatskog sabora kulture  i zajednice udruga Zagrebačke županije.

KONTAKT

565944 10151146576513940 849942023 n

KONTAKT