Galerije

Gradu na dar 2013

Jaskanci su i ove godine imali priliku uživati u pravom baletnom spektaklu koji im je u povodu 15 godina rada pripremio Baletni studio Jastrebarsko .

Baletni studio Jastrebarsko ove godine obilježava vrijednu obljetnicu, 15 godina postojanja i uspješnog rada. Male, i one malo veće jaskanske balerine i njihova voditeljica i iznimna baletna pedagoginja Svetlana Lukić postale su u pravom smislu riječi zaštitni znak našega grada. To su još jednom dokazale na koncertima u subotu 23. i nedjelju 24. studenog pod nazivom "Gradu na dar". Publici se predstavilo 70-ak jaskanskih balerina u čak 140 kostima te njihove gošće, četiri balerine koje su svoje prve plesne korake napravile u jaskanskom baletnom studiju, a sada s velikim uspjehom pohađaju Škole za klasični balet u Zagrebu i Rijeci. To su Katarina Bužić, Laura Đud, Ana Marija Kovačić, i ona najstarija, Anja Garašić koja je završila je Srednju školu za klasični balet, a vjerujemo da je uskoro čeka uspješna karijera u baletu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Njihov je talent prepoznala Svetlana Lukić koja već punih 15 godina dolazi u Jastrebarsko i svoje veliko baletno znanje prenosi malim Jaskankama, na čemu joj zaista treba čestitati. Njezin veliki uspjeh je i prva generacija djevojaka koja je vjerojatno i najzaslužnija za tako veliku popularnost baleta u našem gradu.

Iako više ne plešu aktivno, ove svjetske, europske i državne prvakinje Marta Brkljačić, Jana Frkonja, Ines Majcunić, Gloria Meštrić, Morana Pustaj i Eva Režek, nastupile su i na ovim koncer-15 godina baleta u Jastrebarskom Jaskanci su i ove godine imali priliku uživati u pravom baletnom spektaklu koji im je u povodu 15 godina rada pripremio Baletni studio Jastrebarsko tima plešući prekrasnu koreografiju na glazbu portugalskog Fada. Ljupke i dražesne bile su i one male polaznice drugog, trećeg i četvrtog stupnja, i one malo veće polaznice petog i šestog stupnja. Za djevojke desetog stupnja mo-že se reći da su već prave balerine koje bi uz malo više truda mogle također polučiti sjajne rezultate. Publika je bila oduševljena, a njihov burni aplauz bio je najveća nagrada mladim jaskanskim plesačicama. Treba na kraju spomenuti izvrsnu sinergiju Baletnog studija i Glazbene škole Jastrebarsko čiji su najbolji učenici također nastupili na ovom koncertu, i pokazali da je Jaska pravi rasadnik mladih glazbenih, ali i plesnih talenata. (preuzeto s Jaska.hr)

 

 
 

KONTAKT

565944 10151146576513940 849942023 n

KONTAKT